Spatiul de sub scara interioara

Spatiul de sub scara interioara a casei, este unul dintre cele mai complicate zone de amenajat din toata casa, datorita inclinatiei scarii si dimensiunilor din ce in ce mai reduse. De evitat nu avem cum, dar hai sa-l gandim de la inceput intr-un anumit fel astfel incat sa ne fie mai usor.

Tony spune:
Includeti spatiul de sub scara intr-o incapere (debara, baie, camera tehnica) inca din momentul proiectarii constructiei, nu il lasati gol complet pentru ca apoi sa puneti un mobilier in acea zona.

Daca lasati deschis acest spatiu si doriti ca apoi sa-l mobilati, aveti o misiune mai complicata. Daca vreti un mobilier simplu gen un cuier pentru hol sau un raft de pantofi, se poate utila cu mobilier cumparat de-a gata. Daca insa vreti un mobilier care sa umple acest spatiu sa aiba usi si sertare utile, o sa aveti nevoie de un mobilier la comanda, atipic: colturi si unghiuri care nu sunt la 90 de grade, deschideri complicate. Aveti nevoie de un designer si un mester de mobila excelent.

Sugestia si sfatul meu este acela de a gandi cea mai mare parte a acestui spatiu deja intr-o incapere. Cele mai la indemana si potrivite pentru acest lucru sunt debaralele, baile, camerele tehnice si chiar dressingurile. Zona superioara a scarii genereaza un spatiu foarte util si generos pentru a fi inclus in aceste incaperi, mai ales pentru scarile in doua sau trei pante.

Pentru Debarale, aceasta zona este ideala pentru a pune un rand de rafturi in “scara”, ne avand nevoie de ceva complicat. Mi se pare solutia ideala si alegerea numarul unul pentru un astfel de spatiu.

Camerele tehnice iarasi se preteaza foarte bine in acest scop. In acest spatiu poate sta masina de spalat sau un rack pentru diversele cabluri sau aparate pe care le aveti. Nu as pune in aceasta zona centrala termica, aceasta avand nevoie de multiple conexiuni, iar spatiu respectiv poate fi incomod atat pentru momentul instalarii cat si al utilizarii.

Pentru o baie, in functie de dimensiunile acesteia si asezarea efectiva a usii de intrare, a unul evental geam si a tevilor de utilitati se poate include aproape orice in acesta zona: o chiuveta, o toaleta, un dus sau o masina de spalat. Este posibil sa aveti loc chiar de o combinatie de masina de spalat cu chiuveta sau toaleta.

In cazul in care v-ati decis la o scara mai mult decorativa, cum ar fi una pe rotund sau una cu trepe transparente si legate numai de perete, va sugerez sa nu va complicati cu amenajarea spatiului de sub scara, cu lasati-l gol sau minimalist, punanad in evindenta scara respectiva.

Asa cum am spus de multe ori, este important sa gandim totul in amanunt inca de la inceput, de la planificarea casei.

Mult success la mers pe scari!

Leave a comment